Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ανησυχία για νέες πλημμύρες στην Εύβοια – Εξετάζεται η εκκένωση χωριών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ανησυχία για νέες πλημμύρες στην Εύβοια – Εξετάζεται η εκκένωση χωριών

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να θωρακίσουν τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας.

Εύλογη ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους και τους αρμόδιους φορείς της Ευβοίας οι προβλέψεις για το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Μπάλλος» που πρόκειται να χτυπήσει τη χώρα μας από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Το νησί που δοκιμάστηκε σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, και στη συνέχεια από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά», τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την νέα καιρική επιδείνωση.

Μεγάλο μέρος της έκτακτης σύσκεψης που έγινε στον Δήμο Μαντουδίου επικεντρώθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να ανακόψουν την μανία του καιρού, σε μια περιοχή που περιβάλλεται από καμένες δασικές εκτάσεις.

Τουλάχιστον 200 σπίτια στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας πλημμύρισαν, σε πολλά καταστράφηκε η οικοσκευή. Δρόμοι απροσπέλαστοι, περιουσίες βυθισμένες στις λάσπες, χωράφια που μετατράπηκαν σε λίμνες.

Τα πρώτα κορμοδέματα άρχισαν να μπαίνουν στις 22 Σεπτεμβρίου, αφού έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες. Σήμερα 700 περίπου δασεργάτες επιχειρούν να στήσουν φράγματα εκεί όπου οι καταστροφικές φωτιές αφάνισαν τον ρόλο της φύσης.

Ενόψει της νέας κακοκαιρίας, τα ερπυστριοφόρα ετοιμάζονται να καθαρίσουν τα ρέματα για να μην ξαναδούν οι κάτοικοι εικόνες των προηγούμενων ημερών.

Φεύγει η «Αθηνά» έρχεται ο «Μπάλλος»

Και ενώ η κακοκαιρία «Αθηνά» υποχωρεί σταδιακά, αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές, την Πέμπτη έρχεται ο «Μπάλλος» ένα πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες θα βρεθεί η Αττική, η Εύβοια αλλά και η Πελοπόννησος, περιοχές που θα έρθουν αντιμέτωπες με πλημμυρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr