Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Συναγερμός στην Εύβοια – Απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Συναγερμός στην Εύβοια – Απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας αλλά και των δήμων, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει τη χώρα, ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αύριο Κυριακή (05.02.2023), την Εύβοια.

Στο πλαίσιο της βέλτιστης προετοιμασίας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Στην σύσκεψη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Σημειώνεται ότι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

«Στη σύσκεψη δόθηκαν σαφείς οδηγίες» δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα προς τους πολίτες που βρίσκονται σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Αττικής.

Μηνύματα 112 θα σταλούν αργότερα σήμερα σε Εύβοια, Σποράδες, Μαγνησία και Αττική, όπως ανακοινώθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Η αστυνομία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

Τροχαία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και στην Εύβοια έχουν στηθεί δέκα σταθμοί που θα συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει λόγω της κακοκαιρίας.

«Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες» πρόσθεσε – μεταξύ άλλων – ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος. «Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει» σημείωσε επίσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr