Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τώρα μήνυμα από το 112 στην Εύβοια
Καιρός

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τώρα μήνυμα από το 112 στην Εύβοια

Μήνυμα από το 112 ήχησε πριν από λίγο στους κατοίκους της Εύβοιας.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17.18 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται να χτυπήσουν τον Νομό με ισχυρές χιονοπτώσεις.

Στο μήνυμα της πολιτικής προστασίας γίνεται λόγος για έντονες χιονοπτώσεις για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος νωρίτερα, είπε πως συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Ο Ιωάννης Αρτοποιός υπενθύμισε επίσης ότι με αποφάσεις των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων και προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία, που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση και σε περίπτωση που τα φαινόμενα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Η κακοκαιρία θα είναι έντονη, θα έχει διάρκεια σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)» σημείωσε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος είπε πως και αύριο, Κυριακή (05.02.2023) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr