Κακοκαιρία Daniel: Δεν έχει ρεύμα το 90% του Βόλου -Μάχη για ένα μπουκαλάκι νερό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Δεν έχει ρεύμα το 90% του Βόλου -Μάχη για ένα μπουκαλάκι νερό

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel εξακολουθεί να βρίσκεται ο Βόλος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο δήμος Βόλου ανέλαβε να μοιράσει εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες.

Στην σχετική ανάρτηση που έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων από την διακοπή της υδροδότησης στην πόλη, που οφείλεται στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, και σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των πιεστικών αναγκών για πόσιμο νερό, ο Δήμος Βόλου φρόντισε να προμηθευτεί ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, που θα διαθέσει στους πολίτες

Από το Δημαρχείο Βόλου και από το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας από τις 1.30 μ.μ και μετά
Από το πρώην Δημαρχείο Αγριάς, από τις 5.μ.μ και μετά».

Στην εν λόγω ανάρτηση, μάλιστα, επισυνάπτεται και βίντεο, με τον ίδιο τον δήμαρχο να είναι παρών στη διανομή των εμφιαλωμένων νερών.

Σπεύδουν στο δημαρχείο Βόλου για εμφιαλωμένο νερό

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Volosday.gr, κατά δεκάδες οι πολίτες σπεύδουν να εφοδιαστούν με νερό, καθώς υπάρχει «παντελής έλλειψη» πόσιμου νερού, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα.

Μπέος: Δεν έχει νερό ο Βόλος, το 90% της πόλης δεν έχει ρεύμα

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ νωρίτερα, ο Βόλος δεν έχει νερό ενώ το 90% της πόλης δεν έχει και ρεύμα. «Το στοίχημα είναι να δώσουμε άμεσα στον κόσμο νερό και ρεύμα. Γι’ αυτό ο Θεός να βάλει το χέρι του να επιστρέψει γρήγορα το ρεύμα για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ζημιές, να δώσουμε νερό στον κόσμο και μετά σιγά σιγά να μπορέσουμε να φέρουμε τον Βόλο σε μία κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, όπως είπε, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, γεγονός που μέχρι τώρα δεν έχουν κατορθώσει, καθώς ακόμα δεν έχουν εντοπίσει τα σημεία που υπάρχουν οι βλάβες, ενώ υπάρχουν σημεία που δεν είναι προσβάσιμα από τους τεχνικούς γιατί «οι δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση».

Ας σημειωθεί ότι η αγορά του Βόλου παραμένει κλειστή για δεύτερη μέρα, τα σούπερ μάρκετ δεν άνοιξαν καθόλου, ενώ οι φούρνοι δεν παράγουν ψωμί λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού και της έλλειψης νερού.

Οι δρόμοι είναι λασπότοποι, ολόκληρες συνοικίες, όπως η Νεάπολη, τα Παλαιά, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Παλαιό Λιμεναρχείο είναι βυθισμένες στη λάσπη και τα νερά και μεγάλες λεωφόροι βρίσκονται σε μη προσπελάσιμη κατάσταση.

Στον Βόλο, που τυπικά ισχύει για δεύτερο 24ωρο απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν βασικές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται υπεραστικά δρομολόγια, δεν κινούνται τα τρένα, αλλά ούτε και τα ταξί.

Ανυπολόγιστες καταστροφές υπάρχουν και στο ανατολικό Πήλιο όπου ξεχείλισαν ρέματα και παρέσυραν τεράστιους όγκους χωμάτων και αυτοκίνητα στη θάλασσα, όπως στον Άγιο Ιωάννη, Παπά Νερό και Χορευτό.

Στην Σκιάθο η κατάσταση είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολη, αφού το νησί είναι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, τη στιγμή που κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr