Λίγο πριν τις 11 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του Βόλου για απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Μισή ώρα αργότερα, με εντολή της αστυνομίας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία και στο ορεινό οδικό δίκτυο του Βόλου.

Βόλος

Στον Βόλο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο σπιτιού λόγω κατολίσθησης, στην Αγία Αικατερίνη. O αγνοούμενος βρισκόταν μαζί με τον γιο του στο αυτοκίνητό τους, ο γιος κατάφερε να βγει σώος, ενώ ο πατέρας εξακολουθεί να αναζητείται.

Πλημμυρισμένοι είναι αρκετοί δρόμοι της πόλης στο Βόλο ενώ κλειστός είναι και ο περιφερειακός δρόμος.Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, που μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση επικρατεί επισήμανε ότι η πυροσβεστική έχει δειχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις από τη Μαγνησία.

Το πρόβλημα στους δρόμους επιτείνεται κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμία και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες – Ακύρωση δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα -Βόλος -Λάρισα

Παράλληλα, τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα -Βόλος -Λάρισα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο,όσο και στα προάστια.

«Έσπασε» ο Κραυσίδωνας

Παράλληλα, από τον τεράστιο όγκο της βροχής «έσπασε» ο χείμαρρος Κραυσίδωνας φέρνοντας μεγάλη ποσότητα νερού, λάσπης και φερτών υλών πλημμυρίζοντας και σπίτια. Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη στη γύρω περιοχή, ενώ και η περιοχή του Old City έχει πλημμυρίσει.

Στην περιοχή των επτά Πλατανιων η λάσπη πνίγει τα πάντα

Πηγή: skai.gr