Κακοκαιρία «EVA» – Κάτοικοι Ληλαντίου: «Με τρόμο περιμένουμε το νέο κύμα κακοκαιρίας – Μας άφησαν ανοχύρωτους»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «EVA» – Κάτοικοι Ληλαντίου: «Με τρόμο περιμένουμε το νέο κύμα κακοκαιρίας – Μας άφησαν ανοχύρωτους»

, λέει η ανακοίνωση

Για άλλη μια φορά περιμένουμε με τρόμο και αγωνία να περάσει ένα κύμα κακοκαιρίας. Μας άφησαν απροστάτευτους, ανοχύρωτους. 27 μήνες μετά την πλημμύρα του Αυγούστου 2020 δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα έπρεπε για να εξασφαλίσουν την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας.

Ο κίνδυνος υπερχείλισης είναι μεγάλος. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος θα είναι συνυπεύθυνοι στο ίδιο έγκλημα για πολλοστή φορά αν πλημμυρίσουμε στο Ληλάντιο.

Πέρα από το γεγονός ότι ούτε η οριοθέτηση του ποταμουύειναι έτοιμη. Μόνο υποσχέσεις και λόγια στον αέρα ακούμε που στην ουσία επιβεβαιώνουν την αδιαφορία τους για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Διαβάσαμε άλλη μια ανακοίνωση στο ίντερνετ από την Πολιτική Προστασία του Δήμου που copy paste κάθε φορά μας δίνουν οδηγίες αυτοπροστασίας από την ενδεχόμενη πλημμύρα.

Εάν η κατάσταση το απαιτήσει, απαιτούμε να γίνει έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, οργανωμένη εκκένωση των οικισμών και να διασφαλιστεί από τον Δήμο ή την Περιφέρεια η μετακίνηση των κατοίκων και η διαμονή τους σε καταλύματα.

Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου
Σάββατο 5/11/2022

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr