Κακοκαιρία Φίλιππος: Προσοχή! Δείτε που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Φίλιππος: Προσοχή! Δείτε που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εύβοια

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό και το επαρχιακό δίκτυο της Εύβοιας

Τα «δόντια» της έδειξε η κακοκαιρία Φίλιππος σε πλήθος περιοχών της Εύβοιας. Χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο επικρατούν από χθες και αναμένεται να παραμείνουν για τις επόμενες ημέρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το νησί, καθώς από το πρωί χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους της Εύβοιας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων:

  • Ε.Ο Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι).
  • Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η έως 18η χ/θ. ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ από 18:30 της 10-03-2022.
  • Ε.Ο Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 66η χ/θ (Αγ.Άννα) έως την 88η χ/θ (Παπάδες).
  • Ν.Ε.Ο. Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11) από την 1,5 έως την 11χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας προς ΠΑΘΕ, με προορισμό την Αττική (όρια με Ν. Βοιωτίας) από ώρα 22:00 της 10-03-2022.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση), έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, άνω των (3,5) τόνων, στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου στην Εύβοια, από την 40η χ/θ (Κάψαλα) έως την 57η χ/θ (Διασταύρωση Μαρμαρίου), με την κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ισχυρή σύστασή από την Πολιτική Προστασία προς τους οδηγούς της Εύβοιας

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες θα είναι απαραίτητες και αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, για την κίνηση των οχημάτων στην βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη 08 Μαρτίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα – κακοκαιρία «Φίλιππος» (“Filippos”).

Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr