Κακοκαιρία Φίλιππος: Προσοχή! Πού περιορίζονται οι μετακινήσεις σήμερα στην Εύβοια
Καιρός

Κακοκαιρία Φίλιππος: Προσοχή! Πού περιορίζονται οι μετακινήσεις σήμερα στην Εύβοια

 Ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σήμερα στην Εύβοια

Για έντονα και ενδεχομένως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησαν σήμερα Παρασκευή οι αρμόδιοι φορείς που δηλώνουν έτοιμοι για τη «μάχη» του Σαββάτου 12 Μαρτίου, κατά την οποία αναμένεται να χτυπήσει την Εύβοια, το δεύτερο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας.

Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων ειδικά στην Αττική, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο ενώ σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική λόγω του πολυάριθμου του πληθυσμού.

Συστήνεται στους οδηγούς των παραπάνω περιοχών να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Η Νέα Οδόςαπαγόρευσε τη διέλευση φορτηγών από την Καλυφτάκη, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αττική Οδό, σε Δυτ. Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω. Παράλληλα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών στο ρέυμα προς Θήβα από το πρατήριο καυσίμων, στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, επί της λεωφ. Χασιάς στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, στη συνέχεια της Οδού Αναστάσεως (Παπάγου) από τον Νεκροταφείο Παπάγου προς Υμηττό και επί της ανωνύμου οδού στην Καισαριανή από το ύψος της Λ.Αλίμου – Κατεχάκη (έξοδος Καλοπούλα) προς Υμηττό.

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από τους φορείς διαχείρισης μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Το Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές
αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.
β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της
Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά –
ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και
ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες
περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα
σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα
(14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

Ειδικότερα, για το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα
ανατολικά από βόρειες με ένταση έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr