Κακοκαιρία Genesis: «Κόκκινος συναγερμός» στην Εύβοια – Εστάλη μήνυμα από το 112
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Genesis: «Κόκκινος συναγερμός» στην Εύβοια – Εστάλη μήνυμα από το 112

Εστάλη μήνυμα από το 112 πριν από λίγο στους κατοίκους της Εύβοιας.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας «GENESIS». Εστάλη το πρώτο μήνυμα από το 112 στην Εύβοια πριν από λίγο.

Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Εύβοιας αναφέρει:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο εικοσιτετράωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες ραγδαίες βροχοπτώσεις), στην περιοχή σας αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Aρχών»

Ο ΓΓ. Βασίλης Παπαγεωργίου υπενθύμισε τα μέτρα για την προστασία των πολιτών από τις πλημμύρες. Οι περιοχές που αναμένονται τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, όπου θα ενεργοποιηθεί και το 112.

Όπως είπε ο ίδιος, τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες εντοπίχονται χρονικά την Παρασκευή στις εξής περιοχές:
  • Στα νησιά του Ιονίου,
  • Στην Ήπειρο,
  • Στη Δυτική Στερεά
  • Στη Δυτική Πελοπόννησο
  • Στη Μακεδονία
  • Στη Θράκη
  • Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Επίσης θα επηρεαστούν: η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά Ελλάδα και η Βόρεια Εύβοια.

Αιφνίδιες πλημμύρες ενδέχεται να εμφανιστούν κυρίως στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Ιονίου αλλά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες. Μάλιστα, στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας επισήμανε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα φέρει η κακοκαιρία.

Την Παρασκευή

  1. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  2. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο

  1. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr