Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές χιόνισε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Δεν έλειψαν τα προβλήματα από την κακοκαιρία, η οποία χτυπά την χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Θεσσαλία, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Πήλιο. 

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών”, αναφέρει το μήνυμα του 112.

Στην Καρδίτσα πλημμύρισαν οι δρόμοι της πόλης, δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με το gegonota.news, το Πήλιο χτυπήθηκε από ισχυρή καταιγίδα λίγο πριν τις 8 το βράδυ, ενώ στο νότιο Πήλιο παρουσιάστηκε και το φαινόμενο χαλαζόπτωσης.

Παρ’ όλο που βρισκόμαστε στη μέση της άνοιξης, η κακοκαιρία έφερε μέχρι και χιόνια στα μεγάλα υχόμετρα., όπως για παράδειγμα στην Οξυά της Φθιώτιδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Χιόνι έριξε και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

«Χιονοθύελλα κατά διαστήματα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Θέση καταφύγιο 1850» σημειώνει η σελίδα Forecast Weather Greece.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr χθες βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα για 6-7 ώρες εκδηλώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και μάλιστα “το ‘στρωσε” σχεδόν παντού. Το Περτούλι χαρακτηριστικά ξημέρωσε με ένα λευκό πέπλο και τη θερμοκρασία στους 0 C. Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη “Βίλα Φιλοκώστα”:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr