Καλάβρυτα: Ποιοι ήταν οι αναρριχητές που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα – Το σημείο της τραγωδίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλάβρυτα: Ποιοι ήταν οι αναρριχητές που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα – Το σημείο της τραγωδίας

Τα αίτια και το χρονικό της τραγωδίας στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

Έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και με πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη τους οι τρεις άνδρες που βρήκαν τραγικό θάνατο από χιονοστιβάδα, λίγο έξω από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Οι τρεις αναρριχητές, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, σκοτώθηκαν σε ένα δύσβατο σημείο εκτός των ορίων του χιονοδρομικού, που ακόμα και οι διασώστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με ευκολία. Όπως αναφέρει το thebest, μέλη των σωστικών συνεργείων έλεγαν πως το χιόνι από κάτω είχε αρχίσει να λιώνει και το κάθε πάτημα ήταν παρακινδυνευμένο, ενώ υπήρχε ο φόνος για μια νέα χιονοστιβάδα.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα και ντοκουμέντα από τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό τους.

Ποιοι ήταν οι αναρριχητές

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Παναγιώτη Τέκο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Κόρινθο, κάτοικο Πατρών, τον Γιάννη Τορέλι έναν από τους καλύτερους αναρριχητές των Βαλκανίων και το γνωστό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, με μεγάλη εμπειρία στην αναρρίχηση. Και οι τρεις είχαν την ίδια αγάπη για την αναρρίχηση και πήγαιναν στα Καλάβρυτα κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr