Kαλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Σάμο- Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Σάμο- Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά ξεκίνησε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή στον οικισμό Παλαιοχώρι, στον Μαραθόκαμπο Σάμου και κατέκαψε μεγάλη έκταση καταστρέφοντας, σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες, διάσπαρτες κατοικίες και μοναστήρι.

Καλύτερη είναι η εικόνα της σοβαρής φωτιάς που είναι σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι στην Δυτική Σάμο και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Μαραθοκάμπου.

Πυροσβεστική και εθελοντές κατάφεραν δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο με την επιχείρηση της κατάσβεσης να βοηθά σημαντικά και το γεγονός πως κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι καιρικές συνθήκες σήμερα είναι πολύ καλύτερες, με τους ανέμους να έχουν στραφεί σε ήπιους ανατολικούς, γεγονός που διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Η φωτιά ξεκίνησε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή στον οικισμό Παλαιοχώρι, και κατέκαψε μεγάλη έκταση καταστρέφοντας, σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες, διάσπαρτες κατοικίες και μοναστήρι.

Κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν από τον παραθαλάσσιο οικισμό του Λιμνιώνα και της Μακριάς Πούντας,  περιοχές του Μαραθοκάμπου για τις οποίες είχε ζητηθεί η εκκένωση από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ.

Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 ελικόπτερα

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της νήσου Σάμου.

Την ίδια ώρα, επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στην Αγία Κυριακή, που χθες είχε εκκενωθεί προληπτικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα, κατέπεσε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής με τετραμελές πλήρωμα που επιχειρούσε στην κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Παλαιχώρι της Σάμου.

Δύο εκ των τεσσάρων μελών του πληρώματος, έχασαν την ζωή τους και ένα, ο πιλότος του αεροσκάφους, εντοπίστηκε και διασώθηκε από το Λιμενικό ενώ το τέταρτο μέλος του πληρώματος  κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει σώο στην ακτή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr