Καμιά υποβάθμιση ή κατάργηση σχολικών μονάδων στο Δήμο Καρύστου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμιά υποβάθμιση ή κατάργηση σχολικών μονάδων στο Δήμο Καρύστου

Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου

Την προκλητική εισήγηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας απέρριψε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου στην τελευταία συνεδρίαση του 2020 (30/12/2020).

Η εισήγηση προτείνει την υποβάθμιση του 1ου και του 2ου Δημοτικού ΣχολείουΚαρύστου από 12θέσια σε 10θέσια, καθώς και την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μαρμαρίου από 6θέσιο σε 5θέσιο. Προτείνει επίσης, την κατάργηση των 1θέσιων Δημοτικών Σχολείων Καλλιανών και Στουππαίων.

Η «αιτιολογία» είναι πως δεν υπάρχουν παιδιά και πως τη χρονιά που διανύουμε τα σχολεία λειτουργούν με τους παραπάνω όρους.

Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση, μέσω της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδιώκει να «επικυρώσει» τις απαράδεκτες συνθήκες με τους οποίους λειτουργούν τα σχολεία στην περιοχή μας και όχι μόνο!

Μόλις φέτος οι γονείς του 1ου Δημοτικού Καρύστου διαμαρτύρονταν γιατί η Α τάξη είχε 27 παιδιά και δεν «έσπασε» το τμήμα. Τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο Δημοτικό Καρύστου τα περισσότερα τμήματα είναι από 22 έως 25 μαθητές. Κάθε χρόνο υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών από τα χωριά, όπου παιδιά 6 έως 12 ετών αναγκάζονται να διανύουν  καθημερινά μεγάλες διαδρομές, μάλιστα πολλές φορές με μέσα των οικογενειών τους καθώς η Περιφέρεια αργεί να μισθώσει ταξί και λεωφορεία.

Σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου εξέφρασε ομόφωνα την αντίρρηση του σε αυτές τις μεθοδεύσεις! Παρόλα αυτά μας προβληματίζει το γεγονός πως ενώ το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας έχει πρωτοκολληθεί στο Δήμο Καρύστου στις 27/10/2020 ήρθε σε έκτακτη συνεδρίαση την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς (30/12/2020) χωρίς να ειδοποιηθούν οι Σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών, αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αντί για «στοίβαγμα» των μαθητών και υποβάθμιση των συνθηκών μόρφωσης μέσω τέτοιων απαράδεκτων αποφάσεων η Κυβέρνηση, ενόψει του νέου ανοίγματος των σχολείων, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους! Να προσλάβει εκπαιδευτικούς ώστε να αραιώσουν τα τμήματα, δωρεάν covid τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πρόταξη του μαζικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών.

για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr