Κάρυστος: Εντοπίστηκε νεκρός ο πρώτος μετανάστης στον Καφηρέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρυστος: Εντοπίστηκε νεκρός ο πρώτος μετανάστης στον Καφηρέα

Το λιμενικό εντόπισε τη σορό ενός από τους αγνοούμενους μετανάστες από το ναυάγιο που έγινε στην περιοχή του Στενού Καφηρέα στην Εύβοια

Εντοπίστηκε ο πρώτος νεκρός  άνδρας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr

Το λιμενικό εντόπισε τη σορό ενός από τους αγνοούμενους μετανάστες από το ναυάγιο που έγινε στην περιοχή του Στενού Καφηρέα.

Η σορός του μεταφερεται στο γενικό νοσοκομείο Καρύστου.

Υπενθυμίζεται πως σε συναγερμό τέθηκε από χθες το Λιμενικό για την βύθιση του σκάφους με μετανάστες στην Εύβοια.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό της ΕΚΣΕΔ στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα βρίσκεται σε εξέλιξη

Έχουν ήδη διασωθεί εννέα άτομα, ενώ κατά δήλωσή του στο ιστιοφόρο επέβαιναν 68 άτομα. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Κοκκάλα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Σώο βρέθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ένα ακόμα άτομο από το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στο στου Καφηρέα στην Εύβοια. Από το πρωί της Τρίτης (01.11.2022), που ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έχουν εντοπιστεί συνολικά 11 άτομα.

Το σκάφος που βυθίστηκε στο Στενό του Καφηρέα στην Εύβοια, ξεκίνησε από τη Σμύρνη και κανείς από τους επιβαίνοντας δεν φορούσε σωσίβιο. Όπως δήλωσαν οι μετανάστες στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 68 άτομα. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Ο ενδέκατος διασωθέντας είναι ένας άνδρας από την Αίγυπτο και εντοπίστηκε από τις αρχές λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον παραθαλάσσιο οικισμό Μπούρος. Τα άλλα δέκα άτομα που έχουν διασωθεί εντοπίστηκαν πάνω στη βραχονησίδα Μανδηλού.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών συνεχίζονται ενώ το πρωί θα επιχειρήσει και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο του Λιμενικού Σώματος.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο καθώς και 2 παραπλέοντα πλοία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr