Κάρυστος: «Βόμβα» πλοίαρχου για το Ρώσικο τάνκερ – «Κίνδυνος να τιναχθεί το πλοίο στον αέρα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρυστος: «Βόμβα» πλοίαρχου για το Ρώσικο τάνκερ – «Κίνδυνος να τιναχθεί το πλοίο στον αέρα»

Ο Ρώσος πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου που έχει δεσμευτεί από τις ΗΠΑ στην Κάρυστο ρίχνει «βόμβα» στην περιοχή, λέγοντας πως υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί το πλοίο στον αέρα.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά πάνω από 100.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου στο Ρώσικο τάνκερ το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο ανοιχτά της Καρύστου, ο Ρώσος πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα υπολείμματα αργού πετρελαίου που έχουν παραμείνει στις δεξαμενές του, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί το πλοίο στον αέρα.

«Για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου» αναφέρει στην επιστολή προς τις ελληνικές αρχές, «είναι απαραίτητο να διατηρείται το Σύστημα Αδρανών Αερίων σε κατάσταση συνεχούς ετοιμότητας. Για την εκκίνηση του συστήματος IG χρειαζόμαστε bunker».

Ο Ρώσος πλοίαρχος,  συνεχίζει λέγοντας πως  ακόμα ένα ζήτημα είναι η αστάθεια του σκάφους, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την εκφόρτωση του φορτίου, λόγω και του αυξανόμενου ανέμου, με συνέπεια το πλοίο να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο παράσυρσης στην ξηρά, σε περίπτωση κακοκαιρίας. «Και πάλι δεν υπάρχει ασφάλεια στο πλοίο λόγω έλλειψης καυσίμων. Όπως τσέκαρα την πρόγνωση του καιρού στις 03/06/2022 αναμένεται άνεμος εως 14 m/a. Οι εκπρόσωποι της δικηγορικής εταιρίας Γεώργιος Κοζανίδης- Πηνελόπη Τέκου που εκπροσωπούν την εταιρία που είχε αναλάβει την ρυμούλκηση του ρωσικού δεξαμενόπλοιου επισημαίνουν ότι έχουν δημιουργηθεί συνθήκες επικίνδυνες για το πλοίο, το πλήρωμα και το θαλάσσιο περιβάλλον, οι οποίες θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από τους υπεύθυνους με σοβαρότητα και όπως επιβάλλει η κρισιμότητα της κατάστασης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr