Καταιγιστικές εξελίξεις: Δημήτρης Λιγνάδης: Εκδόθηκε ένταλμα εις βάρος του και συνελήφθη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις: Δημήτρης Λιγνάδης: Εκδόθηκε ένταλμα εις βάρος του και συνελήφθη

Δημήτρης Λιγνάδης: Εκδόθηκε ένταλμα εις βάρος του και συνελήφθη

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποιήση ανηλίκων.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει ήδη συλληφθεί και οδηγείται στη ΓΑΔΑ.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού.Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Πώς τον “έδεσαν” οι αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr η Εισαγγελία προχώρησε ταχύτατα και μεθοδικά στην ενέργεια αυτή λόγω των σοβαρότατων καταγγελιών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη οι οποίες:

α) αποτυπώνονται με παράθεση στοιχείων στη μήνυση που κατέθεσε ο 25χρονος σήμερα άνδρας για αποπλάνηση και βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010 και β) περιγράφονται λεπτομερώς σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων, που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο μάλιστα ακόμη και για χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ σε ανήλικους ώστε να κάμπτεται η αντίστασή τους και να μπορεί ανενόχλητα ο γνωστός ηθοποιός- σκηνοθέτης να τους κακοποιεί σεξουαλικά μέσα στο σπίτι του.

Το ποινικής και ηθικής απαξίας αδίκημα του βιασμού, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τη μήνυση τελέστηκε το 2010, σε χρόνο δηλαδή που δεν έχει επέλθει παραγραφή και συνεπώς οι εισαγγελικές αρχές μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυσή του ο 25χρονος περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο που ο σκηνοθέτης τον πλησίασε σε κεντρική πλατεία της Αθήνας και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του τον οδήγησε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου και τον βίασε.

«Από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία να παρέμβει και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες της διερεύνησης των καταγγελιών.

Ο μηνυτής φέρεται να έχει περιγράψει μάλιστα πως στο σπίτι του σκηνοθέτη έβλεπε να μπαινοβγαίνουν και άλλα ανήλικα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σε βάρος του Λιγνάδη έχει κατατεθεί ακόμη μία μήνυση για βιασμό από τον 40χρονο σήμερα Βασίλη Κ., ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και εκτενή τηλεοπτική συνέντευξη για τα όσα κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη.

Ο μηνυτής κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε πριν από 25 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών. Ωστόσο το αδίκημα, παρότι είναι κακούργημα, είναι ήδη παραγεγραμμένο, καθώς έχει παρέλθει το ανώτατο όριο παραγραφής που είναι η δεκαπενταετία.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προσήλθε στη ΓΑΔΑ για να ρωτήσει αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης για το πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr