Κατασχέθηκαν 11 τόνοι σάπιων κρεάτων που προορίζονταν για το πασχαλινό τραπέζι
Σαρωτικοί έλεγχοι στα κρέατα στην Αττική: Από τις αρχές Μαρτίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη κατασχέθηκαν.
Η Περιφέρεια Αττικής εντείνει τους ελέγχους σε όλη την αγορά τροφίμων, ενόψει του Πάσχα, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι των καταναλωτών.
Από τις αρχές Μαρτίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη (9 Απριλίου), οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν 5.746 αγορανομικούς και υγειονομικούς ελέγχους, κατασχέθηκαν 11 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 244.770 ευρώ. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι έλεγχοι αυξήθηκαν κατά 36%, οι κατασχέσεις σχεδόν τριπλασιάστηκαν και τα πρόστιμα κατά 56%.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς: “Η προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτή είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Η μηδενική ανοχή σε φαινόμενα νοθείας και αισχροκέρδειας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθ’ όλη την εορταστική περίοδο.”
Οι έλεγχοι κάλυψαν όλο το φάσμα της αγοράς:
- 2.498 επιχειρήσεις από τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης, με πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία και πρατήρια καυσίμων.
- 2.236 ελέγχους από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε σφαγεία, εσωτερική αγορά και εξαγωγές.
- 1.012 ελέγχους από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε καταστήματα τροφίμων, υπηρεσίες εστίασης και κομμωτήρια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 948 αντικαπνιστικοί έλεγχοι.
Η Περιφέρεια υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αδιάκοπα, στηρίζοντας τις υγιείς επιχειρήσεις και προστατεύοντας τους καταναλωτές από κάθε μορφή παραβίασης της νομιμότητας.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr