Καθαρά Δευτέρα: Δείτε πως μπορείτε να μετακινηθείτε εκτός νομού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε πως μπορείτε να μετακινηθείτε εκτός νομού

Για έξι λόγους μπορεί κάποιος να μετακινηθεί εκτός νομού για την Καθαρά Δευτέρα

Στον περιορισμό της κινητικότητας, με στόχο να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, στοχεύουν τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 4 Μαρτίου, με ορίζοντα τα μέσα του μήνα.

Το διάστημα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς είναι αναγκαίο να «σπάσει» η έξαρση της πανδημίας και να αποσυμπιεστούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αυτό το διάστημα έχουν γίνει πιο έντονοι, ενώ στους δρόμους βρίσκονται οι εκπρόσωποι των Αρχών, ώστε να διαπιστωθεί η πιστή τήρηση των μέτρων. Στον πλαίσιο αυτό, σε ισχύ παραμένει και για το προσεχές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η μετακίνηση εκτός νομού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και θα υπάρχουν μόνο κάποιες εξαιρέσεις.

Αυτές οι εξαιρέσεις είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr