Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ανήμερα Καθαρά Δευτέρα, καθώς δεν πρόκειται για επίσημη αργία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ανήμερα Καθαρά Δευτέρα, καθώς δεν πρόκειται για επίσημη αργία

Παρότι η συγκεκριμένη μέρα δεν είναι στις επίσημες αργίες, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια ανήμερα, αλλά όχι στα σούπερ μάρκετ.

Για παράδειγμα, η αγορά του Ρέντη συνήθως μένει ανοικτή μέχρι και το μεσημέρι, ενώ ανοικτή θα είναι και η Βαρβάκειος αγορά στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αρτοποιία μένουν επίσης ανοιχτά για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία. Κανονικά θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και τα ισχυοπωλεία.

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά, ωστόσο, ανοικτά θα είναι τα μίνι μάρκετ.

Όσο για το ωράριο, αυτό έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΚΑΑ για τις μέρες από 5 Μαρτίου 2022 έως και 8 Μαρτίου 2022 από όπου προκύπτει ότι ο φούρνος και τα ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοικτά όλο το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Για ποιους είναι αργία η Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα 2022 δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας ορίζουν ως αργία την Καθαρά Δευτέρα εφόσον έχει χαρακτηρισθεί από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση παραμένει κλειστή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr