Την Καθαρά Δευτέρα προσθέστε στο τραπέζι σας έναν εύκολο χαλβά σιμιγδαλένιο με άρωμα πορτοκάλι.
Συνταγή χαλβά με σιμιγδάλι ψιλό
Τα υλικά:
- 2 πορτοκάλια
 - ½ κούπα ηλιέλαιο
 - 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
 - 3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
 - 4 κούπες χλιαρό νερό
 - 80 γρ. μείγμα ξηρών καρπών
 - 100 γρ. σταφίδες
 - κανέλα
 
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και τα πορτοκάλια.
 - Βράζουμε τα πορτοκάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
 - Κατά τη διάρκεια του βρασμού φροντίζουμε τα πορτοκάλια να είναι πάντα σκεπασμένα με νερό.
 - Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα διαχειριστούμε.
 - Τα στίβουμε και τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός blender μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
 - Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
 - Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 15 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
 - Προσοχή, το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα και μας κάψει.
 - Μόλις πήξει, ρίχνουμε το μείγμα ξηρών καρπών, τις σταφίδες και τον πουρέ πορτοκαλιού.
 - Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
 - Τέλος αλείφουμε με ηλιέλαιο μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. με τρύπα στη μέση.
 - Προσθέτουμε το μείγμα του χαλβά και το απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
 - Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3 ώρες, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κανέλα.
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr
