Καβάλα: Απολογείται σήμερα ο γυναικοκτόνος – Τι θα γίνει με την επιμέλεια των παιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Απολογείται σήμερα ο γυναικοκτόνος – Τι θα γίνει με την επιμέλεια των παιδιών

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο γυναικοκτόνος της Καβάλας προκειμένου να απολογηθεί

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο γυναικοκτόνος της Καβάλας προκειμένου να απολογηθεί

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί την υπόθεση της άγριας γυναικοκτονίας στην Καβάλα με τον γυναικοκτόνο να οδηγείται σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή, καθώς στραγγάλισε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της μέσα σε τριάμισι λεπτά, τα οποία έχουν καταγραφεί σε βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, στο χωριό Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα και βρίσκονται στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Αμίλητος ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Καβάλα

Ο 55χρονος άνδρας, νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει -σύμφωνα με τον ίδιο- μετά τη δολοφονία της γυναίκας του Αΐντας Παπαδοπούλου. «Δεν μιλάει σε κανέναν ούτε στους γιατρούς, τους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ούτε στο νοσηλευτικό προσωπικό που τον περιποιείται», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας.

Η επιμέλεια των παιδιών στην Καβάλα

Οι γονείς της άτυχης 43χρονης έχουν σκοπό να ζητήσουν την επιμέλεια των δύο παιδιών ηλικίας 6 και 10 ετών, μαζί με τον θείο των ανηλίκων και αγαπημένο αδερφό της Αΐντας Παπαδοπούλου. Οι συγγενείς τόνιζαν ότι η μητέρας της 43χρονης γνώριζε τη βία που βιώνουν καθημερινά τα δύο παιδιά από τον 55χρονο και προσπαθούσε να βοηθήσει την Αΐντα να χωρίζει πολιτισμένα.

Για προμελετημένο έγκλημα κάνει λόγο ο δικηγόρος του θύματος

Μάλιστα ο κ. Μανώλης Βονικάκης δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης, δήλωσε ότι η υπάλληλος της γυναίκας την είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διέτρεχε από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο σύζυγό της, εν ανέφερε ότι υπήρχαν καταγγελίες προηγούμενων συντρόφων του για κακοποιητική συμπεριφορά. Μάλιστα αμφισβήτησε και αν ο δράστης όντως προσπάθησε να πάρει τη ζωή του μετά το έγκλημα κάνοντας λόγο για «αυτοτραυματισμό θέατρο».

«Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλάμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο», είχε αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του ανήκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό τη σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», συνέχισε ο δικηγόρος της οικογενείας της αδικοχαμένης Αΐντας Παπαδοπούλου.

Για ανθρωποκτονία από ερωτικό πάθος, κάνει λόγο η δικηγόρος του 55χρονου

Η δικηγόρος του γυναικοκτόνου, Ελπίδα Κεβρεκάκη τόνισε ότι: «Είναι ο ορισμός της ανθρωποκτονίας από ερωτικό πάθος. Δηλαδή, ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής. Προέβη σε σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες του και στα δύο χέρια αλλά και στο λαιμό. Έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά μιλάμε για μία πράξη στην οποία δεν υπάρχει ούτε ίχνος προμελέτης».

Σεσημασμένος ο 55χρονος -Είχε βιαιοπραγήσει εναντίον πρώην του

Η κακοποιητική συμπεριφορά του 55χρονου, είχε κάνει την εμφάνιση της από το μακρινό 2002, καθώς η πρώην φίλη του, τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό εναντίον της. Ο 55χρονος, είχε ακολουθήσει με το δίκυκλο την πρώην του από το σπίτι της στην Αθήνα και όταν αυτή σταμάτησε σε κάποιο φανάρι, εκείνος προσπάθησε να την βγάλει βίαια έξω από το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αργότερα, όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της, την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο. Όταν η κοπέλα φώναξε βοήθεια ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε. Μάλιστα ο 55χρονος που είχε συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό της πρώην του προσπάθησε να δραπετεύσει από το αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr