Κέιτ Μίντλετον: Διαγνώστηκε με καρκίνο η πριγκίπισσα – Όλα τα νέα στοιχεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέιτ Μίντλετον: Διαγνώστηκε με καρκίνο η πριγκίπισσα – Όλα τα νέα στοιχεία

Συγκίνηση έχει προκαλέσει το βίντεο με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο σε ηλικία μόλις 42 ετών. Όλα όσα ξέρουμε μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία.

H Κέιτ ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα πρώτα στάδια της θεραπείας, λέγοντας ότι ήταν ένα «τεράστιο σοκ» ύστερα από ένα «απίστευτα δύσκολο δίμηνο». «Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα».

Λεπτομέρειες για τον καρκίνο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά όπως μεταδίδει το BBC το Παλάτι του Κένσιγκτον εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η πριγκίπισσα θα αναρρώσει πλήρως.

Στη δήλωσή της η πριγκίπισσα εξηγεί ότι όταν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, δεν ήταν γνωστό ότι νοσούσε με καρκίνο.

«Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση κατέδειξαν ότι είχα καρκίνο. Ως εκ τούτου, οι γιατροί μου συνέστησαν να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», δήλωσε η πριγκίπισσα.

Είπε ότι σκέφτεται όλους εκείνους που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο, προσθέτοντας: «Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, μη χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

Η Κάθριν είπε ότι η ανάρρωση μετά την εγχείρησή της πήρε χρόνο και ότι η προτεραιότητά της είναι τώρα η οικογένειά της. «Ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό των παιδιών μας».

Τι καρκίνο έχει η πριγκίπισσα και πού;

Το Παλάτι δεν έχει δώσει αυτή τη λεπτομέρεια και έχει τονίσει ότι η Κέιτ έχει και το δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο. «Δεν θα μοιραστούμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, όπως όλοι μας».

Πώς βρήκαν οι γιατροί τον καρκίνο;

Μετά τη χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο, η οποία σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον αλλά και τα όσα είπε η ίδια στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, ήταν επιτυχής, οι γιατροί έκαναν πρόσθετες εξετάσεις που αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Συνήθως, ο ιστός που αφαιρείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στέλνεται σε εργαστήριο για ανάλυση.

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία;

Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ότι η ιατρική της ομάδα τη συμβούλεψε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία και βρίσκεται στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας.

Η χημειοθεραπεία είναι ένας γενικός όρος για τη φαρμακευτική αγωγή που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Ο καθηγητής Andrew Beggs, χειρουργός παχέος εντέρου, δήλωσε: «Η προληπτική χημειοθεραπεία μετά τη χειρουργική επέμβαση χορηγείται για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον».

Η ποσότητα που χρειάζεστε και η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο του καρκίνου και τον τρόπο ανάπτυξής του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr