ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως για σχολεία: Καμία απόφαση για το άνοιγμά τους

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το μελλοντικό άνοιγμα των σχολείων
Κεραμέως για σχολεία: Καμία απόφαση για το άνοιγμά τους

Για το άνοιγμα των σχολείων, τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδεία, Νίκη Κεραμέως η οποία υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση, παραπέμποντας ταυτόχρονα σε κάποια μελλοντική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό STAR η υπουργός Παιδείας ανέφερε επιπροσθέτως ότι κατά το άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις η κα Κεραμέως ανέφερε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» συμπληρώνοντας, «έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20% έως 30% στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Η υπουργός Παιδείας στη συνέχεια ανέφερε ότι «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων».

Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας και την κριτική ότι υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας, η κυρία Κεραμέως σχολίασε: «Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, αλίμονο αν η πανδημία σταματούσε τη Δημοκρατία».

Τέλος σχετικά με την κατάληψη στο ΑΠΘ και αν υπήρχε λόγος να γίνει η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αυτή την περίοδο, η κυρία Κεραμέως απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές, ήταν μία έκνομη ενέργεια. Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια (…). Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ