Κεραμέως: Με αυτό το εργαλείο θα παρέχεται άμεσα βοήθεια σε παιδιά- θύματα σχολικής βίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Με αυτό το εργαλείο θα παρέχεται άμεσα βοήθεια σε παιδιά- θύματα σχολικής βίας

Η κ. Κεραμέως κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο για την σχολική βία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη σχολική βία.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3  η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, περιλαμβάνει τη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας υποδοχής και αξιοποίησης ακόμα και ανώνυμων αναφορών από μαθητές.

Η υπουργός εξήγησε ότι η ανώνυμη αναφορά διευκολύνει το θύμα ή συμμαθητή του να αναφέρει σχετικά περιστατικά καθώς τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν πιο άνετα.

Η κ. Κεραμέως κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο σημειώνοντας ότι είναι πέρα από τα κόμματα, πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά κάθε σπίτι, σημειώνοντας ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση της τραπ μουσικής και των στίχων που μιλούν για ναρκωτικά και βία στο σχολικό περιβάλλον , η υπουργός ανέφερε ότι καθοριστικό ρόλο έχει το σπίτι όμως το σχολείο μπορεί να δράσει προληπτικά.

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν εργαστήρια δεξιοτήτων ήδη από το νηπιαγωγείο που διδάσκουν στα παιδιά το ευ ζην και την πρόληψη από τις εξαρτήσεις.

Όπως ανέφερε πιστεύουμε σε ένα σχολείο που έχει ευρύτερη αποστολή να βγάλει παιδιά πιο σφαιρικά διαμορφωμένα που να ξέρουν να δρουν μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

SKAIGR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr