Κικίλιας: Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας για τα περιστατικά θρομβώσεων με AstraZeneca
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας για τα περιστατικά θρομβώσεων με AstraZeneca

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και την πορεία των εμβολιασμών εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ωστόσο πως ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα και οι πιέσεις στο ΕΣΥ συνεχίζονται.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 21.136 σε όλη την Ελλάδα, προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί.

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού κατοίκων και εργαζομένων στα νησιά, το λεγόμενο «Γαλάζια Ελευθερία», εξηγώντας τους λόγους που επιλέχθηκε να χορηγηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στα νησιά.

Ερωτηθείς για περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη, ο κ. Κικίλιας εξήγησε πως «έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς» απάντησε ο υπουργός Υγείας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη, λέγοντας πως συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr