ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο δημοτικό Βατώντα – «Σιγή ιχθύος» από τον Δήμο, λέει η διευθύντρια του σχολείου

Κραυγή αγωνίας από την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Βατώντα, για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο δημοτικό Βατώντα – «Σιγή ιχθύος» από τον Δήμο, λέει η διευθύντρια του σχολείου

Σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα μαθητών και δασκάλων στο δημοτικό Βατώντα – “Σιγή ιχθύος” από τον Δήμο, λέει η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, οι ζημιές στη σχολική μας μονάδα εξακολουθούν και υφίστατο, θέτοντας την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών σε κίνδυνο. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγω για αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Δείτε αναλυτικά τι δηλώνει η διευθύντρια του σχολείου

Δημοτικό σχολείο Βατώντα! 22/10/2021 αποστείλαμε την 1η επιστολή στην ίδια τη δήμαρχο, γνωστοποιώντας της, τα προβλήματα του σχολείου μας. ” Σιγή ιχθύος”…
Στις 12-01-2022, αποστέλλουμε και 2η επιστολή στη δήμαρχο).
• Δήμαρχο δήμου Χαλκιδέων
Κοινοποίηση – Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων
– Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
– Αρχείο μας
“ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΖΗΜΙΏΝ”
Με την παρούσα επιστολή , θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, μέχρι και σήμερα και παρ’ όλο τις επανειλημμένες οχλήσεις, οι ζημιές στη σχολική μας μονάδα εξακολουθούν και υφίστατο, θέτοντας την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών σε κίνδυνο.
Το πρωί, βρήκαμε, ευτυχώς στο πίσω μέρος της αυλής και πεσμένο κλαδί πεύκου, λόγω των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Έχουμε ζητήσει, το κλάδεμα των επικίνδυνων κλαδιών καθώς και το ράντισμα των πεύκων ( πλέον είναι ήδη αργά) , όχι σε ώρα που είναι εν’ λειτουργία το σχολείο!
Ακόμη, έχει παρατηρηθεί, επισκευές ζημιών, να χρειάζονται εκ’ νέου επισκευή , λόγω της κακοτεχνίας και της αδιάφορης προς το πρόβλημα αντιμετώπισης από τους τεχνικούς που αποστέλλει η σχολική επιτροπή. Φαίνεται στη φώτο, η εκ’ νέου ζημία, στην κεντρική είσοδο του σχολείου, που από εκεί εισέρχονται και εξέρχονται όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμη, δεν έχει επισκευαστεί, η ζημία στην σκεπή που στάζει ακόμη. Η τοποθέτηση ψευδοροφής, καλύπτει το πρόβλημα , το οποίο προσπαθήσατε να “λύσετε” δυστυχώς, ανάποδα. Η ζημία στο γείσο, μεγαλώνει όλο και περισσότερο, δημιουργώντας πρόβλημα στην σταθερότητα του τοίχου και σε ότι εκεί, στερεώνεται( πχ. κουρτινόξυλα). Το μέρος της οροφής που δεν έχει ενταχθεί στη ψευδοροφή, οι ηλεκτρικές λάμπες και τα φωτιστικά, είναι στον αέρα κυριολεκτικά. Δεν έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση του καυστήρα και είμαστε ήδη στα μέσα του χειμώνα και με πλήρη λειτουργία των σχολείων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η περίφραξη, δεν έχει αποκατασταθεί, αντιθέτως καταρρέει όλο και περισσότερο το πρώτο κομμάτι, συμπαρασύροντας και το υπόλοιπο δυστυχώς.
Ο ανάδοχος του έργου, δεν έχει έρθει ακόμη!!! να προχωρήσει στην επισκευή.
Τα χαλασμένα υδραυλικά, σε περίοδο πανδημίας, χαλασμένες βρύσες, καζανάκια κλπ., που προσπαθούμε με κουβάδες και αυτοσχέδιες λύσεις ανάγκης, να τα καταστήσουμε λειτουργικά, δεν τιμούν κανέναν μας.
Επειδή, για όλα αυτά έχω ενημερώσει με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό και τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ν. Αρτάκης και τη σχολική επιτροπή και εκ’ νέου τώρα και εσάς, δηλώνουμε ότι, ουδεμία ευθύνη φέρουμε πλέον στο εξής, για οποιοδήποτε τραυματισμό προκληθεί από τις ζημίες και τις αστοχίες που σας έχουμε γνωστοποιήσει με κάθε πρόσφορο μέσο, όλο αυτό το διάστημα.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Μιντζιφίρη Ελένη
Υ.Γ. Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι, που θα βρισκόμουν εγώ, αν παρουσίαζε μια τέτοια άθλια εικόνα , σχολείο αρμοδιότητάς μου, και σε πόσα “μανταλάκια”, θα είχα κρεμαστεί! Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Εικόνες από το δημοτικό σχολείο Βατώντα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ