Κίνδυνος από καταπτώσεις βράχων σε φαράγγι – Δείτε πού βρίσκεται
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος από καταπτώσεις βράχων σε φαράγγι – Δείτε πού βρίσκεται

Ξεκινούν από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης εργασίες αποκατάστασης στο Φαράγγι του Κοτσιφού.

Πρόκειται για εργασίες προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταπτώσεις και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων από πτώσεις βράχων.

Επικίνδυνη η διέλευση στο φαράγγι

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης στο Φαράγγι του Κοτσιφού, οι εργασίες αφορούν στο συνολικό το έργο προϋπολογισμού 872. 771 ευρώ, με τίτλο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΟΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΝΝΕΒΟΣ-ΣΕΛΛΙΑ-ΡΟΔΑΚΙΝΟ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» και κατά την εκτέλεση των εργασιών, δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο φαράγγι.

Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες η έναρξη των οποίων προβλέπεται στα μέσα Οκτωβρίου και η ολοκλήρωση αυτών στις 10-12-2023, που αφορούν στην «Απομάκρυνση επικίνδυνων προς αποκόλληση βραχωδών τεμαχίων, αποκατάσταση πρανών λόγω κατολισθήσεων, τοποθέτηση σταθερών διχτυών με αγκύρωση επί των φυσικών πρανών, επένδυση πρανών με ελεύθερο πλέγμα».

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε πως με τις εργασίες θα αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής και το κυριότερο θα υπάρχει ασφάλεια κατά τη διέλευση κατά μήκος του Φαραγγιού του Κοτσιφού, καθώς θα γίνει μια σειρά παρεμβάσεων αποκατάστασης στα πρανή

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr