Κιβωτός του κόσμου: Χαμός με τις διπλές βαφτίσεις που έκανε ο πατήρ Αντώνιος με νονά την πρεσβυτέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του κόσμου: Χαμός με τις διπλές βαφτίσεις που έκανε ο πατήρ Αντώνιος με νονά την πρεσβυτέρα

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για βαφτίσεις σε παιδιά που ήταν ήδη βαφτισμένα τις οποίες τελούσε ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος με νονά την Σταματία Γεωργαντή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με νέες πληροφορίες να κάνουν λόγο για διπλές βαφτίσεις παιδιών μέσα στις δομές.

Σύμφωνα με αναρτήσεις της Κιβωτού στην επίσημη σελίδα στο Facebook, προχωρούσε σε μαζικές βαφτίσεις. Μάλιστα, τις βαφτίσεις τελούσε ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κιβωτού του Κόσμου, η ομαδική βάφτιση αφορούσε σε 9 ανήλικα παιδιά που έγιναν στην δομή του Βόλου, ενώ σε όλα δόθηκαν διπλά ονόματα.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση τα παιδιά «κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα».

Η ανάρτηση της «Κιβωτού»

«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε αλληλούια…»
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης όλη η οικογένεια της Κιβωτού έδωσε το παρόν της το Σάββατο 22/9 και την Κυριακή 23/9 στην μεγάλη χαρά των 9 παιδιών μας στην ομαδική βάπτιση στο σπίτι μας στον Βόλο.
Με την βοήθεια του Ιησού Χριστού άλλα 9 παιδιά μας κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως-μυστηριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτο και έλαβαν νέα ονόματα τα οποιά είναι :
Εμμανουήλ – Ιάκωβος
Βασίλειος – Σέργιος
Κωνσταντίνος – Βάκχος
Μάρκελλος – Κήρυκος
Θεόδωρος – Βίκτωρας
Δαυίδ – Ιώβ
Μάριος – Αριστοτέλης
Σωτηρία – Κοσμούλα
Μαριάνθη – Άννα
<<ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ>>

«Έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα»

Μητέρα ενός αγοριού υποστήριξε χθες μιλώντας στο MEGA ότι έδωσαν στο παιδί της άλλο όνομα.

«Ουσιαστικά έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα, με ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το πού βρίσκομαι. Το βάφτισαν ‘Γεώργιος’ και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό, γιατί φωνάζοντάς τον ‘Μιχάλη’ μετά έγινε ‘Γιώργος’, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά, γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές».

Η μητέρα καταγγέλει ακόμη πως μία κοινωνικής λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά με το πρόσχημα ότι ήταν εξαφανισμένη εκείνη(σ.σ η μητέρα), για να βαφτίσει το παιδί με άλλο όνομα.

Καταγγέλλει ακόμα ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε 3 ετών παιδί της με άλλο όνομα.

«Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (σ.σ. της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουνε πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός».

Δεν έβρισκαν τα παιδιά στο νοσοκομείο

Κι όπως φαίνεται η περίπτωση αυτή δεν ήταν και η μοναδική.

Εθελόντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» περιγράφει την αγωνία που έζησε όταν έψαχνε παιδιά της δομής που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι δεν τα έβρισκαν επειδή όπως λέει η ίδια, στα χαρτιά είχαν άλλο όνομα από εκείνο που τα φώναζε όλο το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Γεώργιος, ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει:

«Έχουμε ενδείξεις, καταγραφές, ότι υπήρξαν βαπτίσεις σε παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα. Έχει κληθεί η Κιβωτός του Κόσμου να απαντήσει με ποια νομική μορφή γινόταν αυτό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr