Κιβωτός του Κόσμου: Για στοχοποίησή του κάνει λόγο ο πατήρ Αντώνιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Για στοχοποίησή του κάνει λόγο ο πατήρ Αντώνιος

Θέμα χρόνου είναι η άσκηση δίωξης προς τον πατέρα Αντώνιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι όλα συκοφαντίες
Θέμα χρόνου είναι όπως όλα δείχνουν η άσκηση δίωξης στον πατέρα Αντώνιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο ιδρυτής της οργάνωσης με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε την Πέμπτη μέσω των δικηγόρων του στους εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίοι διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα, κάνει λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, ο π. Αντώνιος θεωρεί ότι έχει στοχοποιηθεί,πιστεύει ότι υπάρχει ένα μεθοδευόμενο σχέδιο από τον 19χρονο που είναι και ο πρώτος καταγγέλλων και σε αυτό παρέσυρε και τον 15χρονο να καταθέσει το ίδιο για την σεξουαλική κακοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμή έχουν καταθέσει 10 μάρτυρες υπεράσπισης για τον π. Αντώνιο και πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι υπάρχουν πάνω από 100 άτομα που είναι διαθέσιμα να καταθέσουν υπέρ του π. Αντωνίου.

Εξελίξεις αναμένονται να υπάρχουν και στον οικονομικό έλεγχο που διεξάγεται στην «Κιβωτό του Kόσμου».

«Τρύπα» 2 εκ. ευρώ στα οικονομικά της «Κιβωτού»

Σύμφωνα με το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία φέρεται να έχει καταλήξει σε μια τρύπα 2 εκατ. ευρώ στα οικονομικά της Κιβωτού. Πρόκειται για δαπάνες που έχουν ενδείξεις «αόρατων» προμηθειών, αγορών, κατασκευών και εργασιών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δόθηκαν χρήματα με άγνωστη πηγή προέλευσης για ενέργειες που είτε δεν έγιναν είτε δεν τελείωσαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πετρόχτιστος… παράδεισος του πατέρα Αντωνίου, τα παραδοσιακά σπίτια δηλαδή, κοντά στη μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων που αγοράστηκαν το 2015 – εν μέσω capital controls- με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά.

Η ανοικοδόμηση και η ανακατασκευή των κτισμάτων φέρεται να κόστισε ακόμα 250.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν και αυτά σε μαύρες σακούλες. Πρόκειται δηλαδή για δαπάνη περίπου 400.000 ευρώ, που σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, δεν έχουν εκταμιευθεί από κανέναν τραπεζικό λογαριασμό, ούτε το π. Αντώνιου, ούτε της πρεσβυτέρας, ούτε και κάποιου μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή της ΜΚΟ.

Και βέβαια το συγκεκριμένο ποσό δεν δικαιολογείται από οποιαδήποτε άλλη πηγή ή προέλευση. Συνολικά περισσότερες από 10 μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, οικονομικού τιμήματος που ξεπερνά τα 2.000.000, έχουν γίνει σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σύμφωνα με την έρευνα.

Για τις περισσότερες από τις μισές υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χρήματα δόθηκαν αλλά οι αγορές, οι κατασκευές ή εργασίες είτε δεν έχουν γίνει είτε δεν ολοκληρώθηκαν. Οι δαπάνες που έγιναν χωρίς να γίνουν αυτά για τα οποία προορίστηκαν, η αγορά και ανακατασκευή του σπιτιού στα Ιωάννινα με μετρητά σε σακούλες σκουπιδιών, τα αδικαιολόγητα 350.000 ευρώ στο σπίτι του πατέρα Αντώνιιου και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό στοιχειοθετούν σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr