«Κιβωτός του Κόσμου»: Καλύτερα να είσαι στη φυλακή παρά στη δομή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Καλύτερα να είσαι στη φυλακή παρά στη δομή

Συγκλονίζει νέα μαρτυρία πρώην τροφίμου της δομής της Κιβωτού του Κόσμου

Καταγγελιών συνέχεια για την Κιβωτό του Κόσμου με πρώην τρόφιμο της δομής να περιγράφει όσα βίωσε το διάστημα που έμεινε στη δομή.

Ο Ελλάδιος μίλησε στην εκπομπή Live News όπου περιέγραψε την εμπειρία του στην δομή.

Στην Κιβωτό ο Ελλάδιος μπήκε αβάφτιστος και ο πατέρας Αντώνιος τον βάφτισε, ενώ πριν μπει στη δομή είχε το όνομα «Στέφανος».

«Με εισαγγελική εντολή είχα μπει στην Κιβωτό. Στην αρχή όλα ήταν πολύ καλά. Με το πέρασμα του καιρού τα πράγματα χειροτέρευαν. Όταν κάναμε ένα λάθος υπήρχε η τιμωρία», αναφέρει ο νεαρός.

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη του πως κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη δομή τον χτύπησαν δύο φορές.

Για το διαμέρισμα της Πιπίνου στην Αθήνα αποκάλυψε: «Καλύτερα να ήσουν μέσα στην φυλακή παρά στην δομή. Δηλαδή ένα παιδί 14 με 15 ετών το έχεις να δουλεύει, δεν τον πας μία βόλτα, δεν έχει φίλους και δεν το αφήνεις να μιλάει με την οικογένεια του».

Οι περιγραφές του πρώην τρόφιμου ανατριχιάζουν:

«Με πήγαν στην Πιπίνου γιατί έλεγα ”ρε” και τους πήγαινα κόντρα. Ξυπνούσαμε το πρωί και πηγαίναμε για δουλειά στην αποθήκη της Κιβωτού και σχολάγαμε κατά τις 6. Όταν τελειώναμε από την δουλειά, δεν είχαμε να δούμε ούτε τηλεόραση. Στην Πιπίνου έμεινα ένα χρόνο».

Ο Ελλάδιος εργαζόταν στις αποθήκες, επομένως έχει εικόνα και για τα ρούχα που δώριζε ο κόσμος στην δομή, και αποκαλύπτει ότι του είχε ζητηθεί από τους ιθύνοντες να πάει να πετάξει τα ρούχα και μάλιστα να σιγουρευτεί να τα πετάξει μέσα στους κάδους.

Σχετικά με την διακίνηση χρήματος μέσα στην δομή ο πρώην τρόφιμος ανέφερε: «Η Κιβωτός μάζευε και 10 χιλιάδες ευρώ τις Κυριακές από τις δωρεές».

Αναφορικά με τα δίδυμα, που είχαν υιοθετήσει η Σταματία Γεωργαντή με τον πατέρα Αντώνιο αποκάλυψε: «Κάποια παιδιά τα είχαν πιο ψηλά από εμάς, όπως τα δίδυμα. Τα δίδυμα φορούσαν παπούτσια 200 ευρώ και τα υπόλοιπα παιδιά της Κιβωτού φορούσαν από την αποθήκη».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr