Κιβωτός του Κόσμου: Πότε θα καταθέσει στον Εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Πότε θα καταθέσει στον Εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος

Από τον Εισαγγελέα έχει κληθεί για εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Εξηγήσεις ως ύποπτος για ασέλγεια σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου καθώς και ηθική αυτουργία σε βαναυσότητες στις οποίες φέρονται να υποβάλλονταν τα παιδιά που ζούσαν στις δομές από επτά πρώην εργαζόμενους που είναι και εκείνοι ποινικά εμπλεκόμενοι καλείται να δώσει στον Εισαγγελέα ανηλίκων μετά την Πρωτοχρονιά ο πατέρας Αντώνιος.

Οπώς αναφέρει το ieidiseis.gr, ο Πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροήν και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων.

Οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, που έκαναν την έρευνα και συγκέντρωσαν το προανακριτικό υλικό της δικογραφίας, για την υπόθεση της Κιβωτού, έστειλαν κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις στον ιερέα, για μετά την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι, ο Πατέρας Αντώνιος θα ζητήσει προθεσμία, προκειμένου οι συνήγοροι του να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ενημερωθούν, για να προετοιμάσουν την απολογία του.

Παράλληλα με τον πατέρα Αντώνιο, έχουν κληθεί ως ύποπτοι, για βαναυσότητες σε βάρος των ανηλίκων τροφίμων, επτά πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού αναμένεται να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως πριν από την Πρωταχρονιά στις δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Οι υπάλληλοι που έχουν λάβει κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση στην Εισαγγελία Ανηλίκων, προέρχονται από χώρους της Κιβωτού στην Αθήνα οι τρεις, της Χίου οι δύο και του Βόλου οι άλλοι δύο.

Οι έξι από αυτούς καλούνται σε κατάθεση ως ύποπτοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά, (κατά αδύναμων προσώπων) ενώ η έβδομη κλήση σε γυναίκα υπάλληλο, αφορά το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η υπάλληλος, επαρχιακής δομής, καλείται ως ύποπτη, καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως εκ της θέσεως της όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί. Οι πράξεις που εξετάζονται για τους υπαλλήλους είναι σε βαθμό πλημμελήματος με τις ερευνώμενες πράξεις να αφορούν τα τελευταία τρία χρόνια και συγκεκριμένα το διάστημα 2020 έως και το 2022.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr