Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονιστικές νέες καταγγελίες στο φως της δημοσιότητας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονιστικές νέες καταγγελίες στο φως της δημοσιότητας

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου σε βάρος παιδιών

Τιμωρίες ή «συνέπειες» επέβαλαν στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου οι υπεύθυνοι εάν δεν πειθαρχούσαν ή εάν οι παιδαγωγοί δεν ήταν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα μίας δουλειάς που τους είχαν αναθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LIVE NEWS ένα παιδί 9 ετών εκμυστηρεύτηκε στους γονείς του ποια ήταν η τιμωρία του επειδή μία φορά δεν έπλυνε καλά τα πιάτα. ]

Σε βίντεο ντοκουμέντο, φαίνονται δύο γονείς να επισκέπτονται τον 9χρονο γιο τους στο παράρτημα της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα, όπου φιλοξενείται μέχρι και σήμερα.

Τους λέει πως περνά καλά στη δομή, μιας και η συνάντηση γίνεται υποχρεωτικά παρουσία της υπευθύνου. Όταν η υπάλληλος θα φύγει για λίγα λεπτά από τη συνάντηση, τότε ο 9χρονος θα αποκαλύψει στους γονείς του το τι βιώνει μέσα εκεί.

«Μια φορά που δεν είχα πλύνει καλά τα πιάτα η κυρία (…) με έβαλε ‘συνέπεια’».

«Με έβαλε όλη μέρα να μείνω μέσα στο δωμάτιο ενώ ήταν σχεδόν η 2η μου μέρα που έπλυνα πιάτα».

Ο 9χρονος, ως καινούργιος στη δομή, είχε αναλάβει τον καθαρισμό της κουζίνας, πλένοντας πιάτα, μαχαιροπίρουνα αλλά και ολόκληρα ταψιά.

«Επειδή ήμουν καινούργιος με έβαλαν να πλύνω τα ταψιά. Τα πιάτα και μια φορά να καθαρίσω το σπίτι. Μας είχαν βάλει όλους και τους 14 να καθαρίσουμε όλο το σπίτι».

Είναι συγκλονιστικό πως αυτό το 9χρονο παιδί μπήκε ξανά τιμωρία από την παιδαγωγό επειδή όπως λέει, τόλμησε να γελάσει με ένα πρόγραμμα που έβλεπε στην τηλεόραση.

«Επειδή έκατσα στον καναπέ με τον Αντώνη και βλέπαμε τηλεόραση και γελάγαμε πάλι η κυρία (…) μας έβαλε τιμωρία να κάτσουμε στο σπίτι».

Ακόμα κι έτσι όμως, ο 9χρονος δηλώνει ευχαριστημένος που βρίσκεται σε αυτήν τη δομή και όχι στο παράρτημα της Άνοιξης, εκεί που έτρωγε ξύλο από τους παιδαγωγούς.

«Στην Άνοιξη μόνο η (…)  με έχει βαρέσει. Και παιδιά της Κιβωτού τα είχε βαρέσει ο (…)».

Έβαζαν τα παιδιά σε κλουβί

«Με χτυπούσαν πολύ συχνά και επειδή ήμουν λίγο άτακτος».

Είναι το 8χρονο παιδί που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν αποκάλυψε πως τον κλείδωναν στο πράσινο μεγάλο κλουβί για παραδειγματική τιμωρία.

«Με είχαν βάλει σε ένα κλουβί για πτηνά και δεν με βγάζανε εκεί πέρα».

Το παιδάκι μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του MEGA και όσα εξιστορεί είναι ανατριχιαστικά.

«Είχα περάσει κακουχία, είχα περάσει βασανιστήρια. Ξύλο και δουλειά. Ήθελα να πέσω για ύπνο αλλά δε με άφηναν γιατί είχα κι άλλα τσουβάλια».

Κουβάλημα, καθάρισμα, τιμωρίες και ξύλο. Αυτά έχει να θυμάται από την «Κιβωτό» το 8χρονο παιδί που εξηγεί στο LIVE NEWS πως πολλές φορές πήγαινε εξαντλημένος στο σχολείο.

«Καθάριζα το σπίτι, τους στάβλους. Δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου».

Παιδική εργασία

«Κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο περνούσαν οι παιδαγωγοί να δουν αν το έχουν κάνει καλά τα παιδιά», λέει η μητέρα του 8χρονου.

Για πρώτη φορά το LIVE NEWS αποκαλύπτει το περιβόητο πρόγραμμα που φέρεται να έφτιαχναν οι παιδαγωγοί και επιβαλλόταν να ακολουθείται ευλαβικά από τα παιδιά της δομής.

«Καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας. Μιλάμε για πραγματική δουλεία. Χαρακτηριστικά στον πρώτο όροφος γραφεία, τουαλέτες, σαλόνι, τραπεζαρία. Διαμέρισμα πάτερ και μπαλκόνι».

Αυτές οι δουλειές αφορούσαν μόνο τον πρώτο όροφο. Στη συνέχεια τα παιδιά έπρεπε να καθαρίσουν τον κάτω όροφο που είχε μεταξύ άλλων 3 υπνοδωμάτια, τουαλέτες και playroom.

«Μιλάμε για πολλά πράγματα και υπάρχει και ο κάτω χώρος. Πετρόμυλος, φούρνος, οινοποιείο, η εκκλησία και ο περίφημος χώρος του πλυντηρίου που τον καθάριζαν τα παιδιά αλλά εκεί τους έβαζαν εκεί και για πολλές ώρες τιμωρία».

Η μητέρα του παιδιού είχε σοκαριστεί όταν σε ένα επισκεπτήριο είδε τον 9χρονο γιο της φανερά αδυνατισμένο καθώς, όπως λέει, του σέρβιραν φαγητό που δεν μπορούσε να φάει.

«Μου το έβαζαν κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα».

Σήμερα, η μητέρα με εισαγγελική εντολή έχει πάρει πίσω στην αγκαλιά της τόσο τον 8χρονο όσο και τον 15χρονο γιο της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr