Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Ποια είναι τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς που εντοπίστηκαν στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Συνεχίζεται η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για την Κιβωτό του Κόσμου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες στη διαχείριση των οικονομικών της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ο έλεγχος που διενεργεί η οικονομική αστυνομία, επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα από το 2017 έως το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι υπάρχουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Οι τρεις αυτοί λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το συνολικό ποσό στους εν λόγω λογαριασμούς ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της έρευνας που πραγματοποιεί η οικονομική αστυνομία. Αναμένονται, εξάλλου, οι απαντήσεις και από άλλες τράπεζες στις οποίες έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν ανοίξει και εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως έχει ήδη γράψει το enikos.gr, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει φορολογικό έλεγχο τόσο για την κινητή όσο και για την ακίνητη περιουσία της «Κιβωτού». Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το πώς διατέθηκαν τα χρήματα που λάμβανε η «Κιβωτός» από το κράτος, από χορηγίες και δωρητές και εάν αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που δόθηκαν.

Επίσης, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει έλεγχο και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της «Κιβωτού». Σε ό,τι αφορά στον πατήρ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, θα εξεταστούν τα οικονομικά τους στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν προσαύξηση της περιουσίας τους.

Σε περίπτωση που από τον φορολογικό έλεγχο προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στην οικονομική αστυνομία τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr