ΚΚΕ Δήμου Κύμης Αλιβερίου: Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Άγιο Λουκά (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΚΕ Δήμου Κύμης Αλιβερίου: Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Άγιο Λουκά (pics)

Την απαίτηση να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα γαι την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Άγιο Λουκά εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Την απαίτηση να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα γαι την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Άγιο Λουκά εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ως Λαϊκή  Συσπείρωση έχουμε πολλές φορές αναδείξει τις τραγικές συνέπειες που έχει η πολιτική επιλογή που στήριξαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις σχετικά με τους ΟΤΑ και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, στην ανταποδοτικότητα, στην παράδοση σε εργολάβους μίας σειράς υπηρεσιών απαραίτητων για τις τοπικές κοινωνίες.

Οδηγεί στην υποστελέχωση των ΟΤΑ που μένουν χωρίς προσωπικό, στην υποχρηματοδότησή τους σε σημείο τέτοιο που οι δήμοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ολοένα και αυξανόμενες βασικές ανάγκες των δημοτών για καθαρό περιβάλλον, με σύγχρονες υποδομές, με πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας και όχι μόνο.

Δυστυχώς, αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης του δήμου μας (όπως και όλων των δήμων της χώρας) είναι η τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Η δημόσια υγεία είναι σε κίνδυνο και αυτό μαρτυρά και το οξυμένο  πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών, στην κοινότητα του Αγίου Λουκά.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε μόνο ότι εν έτει 2022…

  • Οι κάδοι απορριμμάτων στο χωριό μας είναι λιγοστοί και μονίμως γεμάτοι, με αποτέλεσμα όταν φυσάει, τα σκουπίδια να φεύγουν απ’ αυτούς και να γεμίζουν τους δρόμους ή να μαζεύονται μπροστά απ’ τα σπίτια των κατοίκων.
  • Για τον τρόπο αποκομιδής των μεγάλων απορριμμάτων , δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση στους κατοίκους και αυτοί οι λίγοι που γνωρίζουν, απελπίζονται απ’ την αναμονή.
  • Η αποκομιδή, γίνεται μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση.

Απαιτούμε από τον Δήμο να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα σύγχρονα τεχνικά μέσα και το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό ώστε τόσο η αποκομιδή των απορριμάτων πραγματοποιούνται με επάρκεια.

  • Με σεβασμό στο περιβάλλον και τους εργαζόμενους
  • χωρίς ανταποδοτικά τέλη. Το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • με ουσιαστικό βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, που θα μειώνουν σταδιακά τον όγκο των απορριμμάτων και θα αξιοποιούν όλα τα ανακυκλώσιμα και οργανικά».

 

Άμεσα πρέπει να εξασφαλιστούν:

  • Η τοποθέτηση περισσοτέρων κάδων  απορριμμάτων στην κοινότητα.
  • Η αύξηση των δρομολογίων την εβδομάδα ιδιαίτερα τώρα που είναι καλοκαιρινή περίοδος.
  • Η έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων για την αποκομιδή μεγάλων απορριμάτων

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ξύγγη Ευλαλία

Μέλος του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λουκά

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr