Κλείνει ο δρόμος Στόμιο – Πλατάνα – Προσοχή! Από που θα διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Δευτέρα 7/2
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει ο δρόμος Στόμιο – Πλατάνα – Προσοχή! Από που θα διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Δευτέρα 7/2

Στην κύρια φάση των εργασιών του μπαίνει το μεγάλο έργο θωράκισης και αναβάθμισης του παραλιακού τμήματος Στόμιο-Πλατάνα

Στην κύρια φάση των εργασιών του μπαίνει το μεγάλο έργο θωράκισης και αναβάθμισης του παραλιακού τμήματος Στόμιο-Πλατάνα, με τίτλο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΜΙΟ – ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ Ε.Ο. 8 (ΟΞΥΛΙΘΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΑ)», συνολικού προϋπολογισμού 15.320.000 ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για λόγους ασφάλειας, και κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, αποφασίζεται η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο υπό κατασκευή τμήμα της επαρχιακής οδού Στόμιο – Διασταύρωση με Επ.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα) από την προσεχή Δευτέρα 07/02/2022 και καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω των παρακαμπτήριων οδών του υφιστάμενου οδικού δικτύου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη, αδιάλειπτη και κυρίως με ασφάλεια, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς όσο και για τους εργαζόμενους, εκτέλεση του εν λόγω έργου.
Συγκεκριμένα η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για τους χρήστες του οδικού δικτύου, θα εφαρμοστεί ως εξής:
1. Mε κατεύθυνση από τη Χαλκίδα προς την Κύμη και το Λιμάνι της Κύμης από την ακόλουθη εναλλακτική διαδρομή: (α) από τη Διασταύρωση Αυλωναρίου δια μέσω Ωρολογίου – Μονοδρίου – Κονιστρών – Σκοτεινής – Καλημεριάνων – Κύμης για τους χρήστες με κατεύθυνση προς την Κύμη και (β) από τη Διασταύρωση Αυλωναρίου δια μέσω Ωρολογίου – Μονοδρίου – Κονιστρών – Σκοτεινής – Πλατάνας για τους χρήστες με κατεύθυνση προς το Λιμάνι της Κύμης.
2. Mε κατεύθυνση από την Κύμη και το Λιμάνι της Κύμης προς τη Χαλκίδα από την ακόλουθη εναλλακτική διαδρομή: (α) δια μέσω Κύμης – Καλημεριάνων – Σκοτεινής – Κονιστρών – Μονοδρίου – Ωρολογίου – Διασταύρωση Αυλωναρίου και (β) δια μέσω Πλατάνας – Σκοτεινής – Κονιστρών – Μονοδρίου – Ωρολογίου – Διασταύρωση Αυλωναρίου.
Σημειώνουμε πως, για τη διευκόλυνση των χρηστών του οδικού δικτύου κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, αποφασίστηκε ειδικά για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως και την 7η Σεπτεμβρίου 2022, να επιτραπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπό κατασκευή παραλιακό οδικό τμήμα, εφόσον εξασφαλίζονται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της τοποθετημένης σήμανσης και την τήρηση των διατάξεων του ΚΟΚ για όσο διάστημα θα εκτελούνται οι εργασίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr