Κωδικός «Ανάσταση»: Τι ώρα θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» – Τα μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωδικός «Ανάσταση»: Τι ώρα θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» – Τα μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Όλα τα μέτρα για πασχαλινό τραπέζι και μετακινήσεις - Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Ανάσταση

Με αυστηρούς περιορισμούς θα εορταστεί και φέτος το Πάσχα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τη «χαλάρωση».

Στις 9 το βράδυ και όχι στις 12 ως είθισται θα γίνει η Ανάσταση λόγω των περιορισμών για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκκλησίες συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Τα μέτρα για το πασχαλινό τραπέζι

Ο εορτασμός της Κυριακής του Πάσχαμπορεί να γίνει με τη συγκέντρωση μόνο δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίαςαπό τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα.

Από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις11 το βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ.

Όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός νομού αυτή εξακολουθεί να απαγορεύεται μέχρι τις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός ενώ την Μεγάλη Πέμπτη έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας.

Ο καιρός του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνηςστην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή και θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Πηγη – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr