Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Διακοπές στην Εύβοια για 12 διανυκτερεύσεις
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Διακοπές στην Εύβοια για 12 διανυκτερεύσεις

Η Εύβοια συμμετέχει στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με δυνατότητα 12 διανυκτερεύσεων για τους δικαιούχους

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022 για διακοπές και το καλοκαίρι με τη συμμετοχή και της Εύβοιας.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού 2022 να κλείσουν τις διακοπές τους σε περισσότερα από 1.800 τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, είναι 10 βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Τα καταλύματα του Κοινωνικού Τουρισμού

Μπορείτε να δείτε όλα τα καταλύματα του Κοινωνικού Τουρισμού πατώντας ΕΔΩ.

Πώς κλείνω ξενοδοχείο για 12 διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι που έχουν πραγματοποιήσει ήδη διακοπές σε κάποιο από τα καταλύματα των παραπάνω δήμων, αλλά δεν έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των 12 διανυκτερεύσεων, μπορούν να κάνουν νέο συμφωνητικό.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν είναι:

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, αφού συνεννοηθούν με τον πάροχο για την κράτηση του δωματίου, θα απευθύνονται στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Χαλκίδας ([email protected] 22210-25081, 22210-60303) και θα ενημερώνουν για την πρόθεσή τους να διαμείνουν στο συγκεκριμένο κατάλυμα.

Το ΚΠΑ2 Χαλκίδας θα ενημερώνει εγγράφως τον πάροχο για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που μπορεί να πραγματοποιήσει στο κατάλυμα ο δικαιούχος.

Θα υπογράφεται νέο ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα διαβιβάζεται από τον πάροχο στην υπηρεσία μαζί με το έντυπο αναγγελίας άφιξης την ημέρα της άφιξης.

Έρχεται το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Από τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, έχει κάνει γνωστό ότι θα υπάρξουν και φέτος προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά:

«Μας δόθηκε φέτος η δυνατότητα μετά την άδεια της υγειονομικής Επιτροπής και ήταν μία κυβερνητική απόφαση τελικά, να έχουμε ανοιχτό τον χειμερινό τουρισμό μας. Κατά κύριο λόγο, στο 90%, κινήθηκε από εσωτερικούς επισκέπτες. Ήταν γεμάτοι όλοι οι δημοφιλείς τουριστικοί χειμερινοί προορισμοί. Έχω επισημάνει στους μεγάλους tour operators στο εξωτερικό να δίνουν καλύτερες τιμές στους ξενοδόχους μας και οι ξενοδόχοι μας καλύτερους μισθούς στους εργαζόμενους και σωστά πακέτα για τους Έλληνες.

Θα υπάρξουν και φέτος προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Έχει την ευθύνη η Σοφία Ζαχαράκη, μια εξαιρετική συνεργάτιδα και συνάδελφος. Το πέτυχε πέρσι, θα το κάνουμε και φέτος. Αυτό που θέλω να πω είναι να σπεύσουν οι συμπατριώτες μας να κάνουν κρατήσεις νωρίς, γιατί έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη χώρα.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr