Κορονοϊός: «Ασφυξία» στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας – Νέος θάνατος στη ΜΕΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Ασφυξία» στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας – Νέος θάνατος στη ΜΕΘ

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού, στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο μακρύ κατάλογο με τα θύματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας προστέθηκε ακόμα ένας 71χρονος από την Λάρισα, ανεβάζοντας τις απώλειες.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς μετά από κάθε εφημερία τα άδεια κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι ελάχιστα.

Τη χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας του κορoνοϊού ως προς των αριθμό των κρουσμάτων διανυεί η χώρα, με τους ημερήσιους θανάτους να έχουν αγγίξει επίσης υψηλό πενταμήνου (την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου) και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να βρίσκεται σταθερά σε αυξητική τροχιά αγγίζοντας χθες, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, τους 391, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Αντιστοίχως, αυξάνονται και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

Το πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει εκ νέου σε «κόκκινο» συναγερμό την επιστημονική κοινότητα.

Ωστόσο ο ΕΟΔΥ χθες, ανακοίνωσε 14 νέες μολύνσεις για την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας σημειώνοντας νέα πτώση των κρουσμάτων στο Νομό καθώς την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 20 μολύνσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr