Κορονοϊός: Διαφωνία Εξαδάκτυλου για το άνοιγμα των λυκείων – Κινδυνεύουμε να γίνουμε Πορτογαλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Διαφωνία Εξαδάκτυλου για το άνοιγμα των λυκείων – Κινδυνεύουμε να γίνουμε Πορτογαλία

Τη διαφωνία του για το άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα εξέφρασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση με την Πορτογαλία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για το άνοιγμα των Λυκείων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου «θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς».

Εξηγώντας την αρνητική του άποψη για τα Λύκεια ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη ενώ ειδικά στη βόρεια Ελλάδα η πίεση αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται περίπου στις 20 Απριλίου.

Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε από την πλευρά του ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω».

Εξήγησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 πως είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν είναι και απολύτως ασφαλές τα αποτελέσματα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα δραστηριοτήτων σαν τα Λύκεια, για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα όχι όπως πέρσι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr