Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για το ποιος θα επιβαρύνεται με το κόστος των υποχρεωτικών τεστ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για το ποιος θα επιβαρύνεται με το κόστος των υποχρεωτικών τεστ

Δυο υποχρεωτικά τεστ κάθε εβδομάδα, ένα self κι ένα rapid test, θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία και κατασκηνώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (15.07).

Το μεγαλύτερο ερώτημα που προέκυψε μετά από αυτή την ανακοίνωση, ήταν το «ποιος θα επωμιστεί το κόστος των τεστ;». Η πρώτη εντύπωση που δημιουργήθηκε, ήταν πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για να κάνουν τους συγκεκριμένους ελέγχους, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά από τη στιγμή που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως ορθό, αφού όπως διευκρινίζεται θα ισχύει η δωρεάν διάθεση των self test, τέσσερα τον μήνα για τους ανεμβολίαστους τουλάχιστον για τον Ιούλιο, ενώ σε ό,τι αφορά τα rapid testαν αυτά διεξάγονται σε ιδιωτική δομή τότε το κόστος θα επιβαρύνει τον εργοδότη.Εκεί, βέβαια, δεν είναι καθόλου βέβαιο το αν θα προκληθούν προστριβές ανάμεσα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ειδικότερα αν ο αριθμός των απασχολούμενων είναι μεγάλος και το κόστος για τον εργοδότη αυξάνεται.

Σε κάθε περίπτωση, το μέτρο αυτό λαμβάνεται τόσο για να ελεγχθεί καλύτερα η διασπορά του ιού στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όσο και για να πιεστούν ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Πηγή – Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr