Κορονοϊός – Δύστος: Προ πυλών το τοπικό lockdown – Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Δύστος: Προ πυλών το τοπικό lockdown – Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα στην Τοπική Κοινότητα Δυστίων - Τι λένε οι κάτοικοι στο evima.gr

Στο “κόκκινο” η περιοχή Δυστίων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, καθώς το σύνολο των κρουσμάτων στον καταυλισμό Ρομά, ανέρχονται σε επτά. 

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού χθες 18/01 η ομάδα διαχείρισης COVID 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παρά της φήμες ότι δεν θα γίνουν τα τεστ, βρέθηκαν στην περιοχή όπου διενέργησαν rapid test σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα των Ρομά. Από τα 61 rapid test που πραγματοποιήθηκαν, ακόμα 4 συνάνθρωποι μας βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 και τέθηκαν σε κατ’ οικον περιορισμό από τις αρμόδιες αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκε και  ο πρόεδρος της επιτροπής covid-19 του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ο οποίος προσπαθεί σε συνεργασία με την αστυνομία να περιορίσει τις επαφές του άνδρα  σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παρών στο σημείο ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής covid του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Γιώργος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Δυστίων Χρήστος Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μοιρώτσος.

Ωστόσο, ανάστατη είναι ολόκληρη η τοπική κοινωνία για μεγάλη διασπορά στο χωριό, ενώ κάτοικοι του χωριού δηλώνουν στο evima.gr πως για το καλό χωριού είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε επιπλέον μέτρα.

Ο  πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μοιρώτσος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό πως κλιμάκιο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα βρεθεί ξανά στην περιοχή την Τετάρτη για πραγματοποιήσει επαναληπτικά test.

Δείτε αναλυτικά την δηλωσή του: 

“Κλιμάκιο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρισκόταν σήμερα στην κοινότητα μας. Πραγματοποιήθηκαν 61 rapid test,ακόμα 4 συνάνθρωποι μας βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 και τέθηκαν σε κατ’ οικον περιορισμό από τις αρμόδιες αρχές. Επαναληπτικά test θα γίνουν την Τετάρτη από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Επίσης πραγματοποιήθηκαν απολύμανσης από τη σχολική επιτροπή του Δήμου σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Δύστου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν πραγματοποιήθηκε απολύμανση στον οικισμό των Ρομα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο.
Οι φορείς του χωριού, τοπική κοινότητα, πολιτιστικός σύλλογος, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αλλά και η Διεύθυνση Δημοτικού Σχολείου κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ιχνηλατιση και διασπορά του ιού. Τώρα πρέπει όλοι ,Δημος ,Περιφέρεια, ΕΟΔΥ και το κράτος να πάρουν σύντομα σωστές αποφάσεις πριν να είναι αργά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον αντιπεριφεριάρχη Γεώργιο Κελαϊδίτη για την άμεση ανταπόκριση. Επίσης τον Γεώργιο Ζέρβα πρόεδρο επιτροπής covid-19 και πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, τον Χρήστο Σαμαρά Αντιδήμαρχο Δυστίων και πρόεδρο σχολικής επιτροπής και τον Ιωάννη Σπανό πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Δύστου που ήταν μαζί μας από το πρωί σε μηδενικές θερμοκρασίες”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr