Κορονοϊός: Έφθασε στην Αθήνα το φορτηγό με τα εμβόλια – Από αύριο οι εμβολιασμοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έφθασε στην Αθήνα το φορτηγό με τα εμβόλια – Από αύριο οι εμβολιασμοί

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα και παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού βρίσκεται επί ποδός με στόχο τη διασφάλιση της ορθής αποθήκευσης και διανομής του και τη διενέργεια των εμβολιασμών σε όλα τα σημεία της χώρας.
Τις τελευταίες μέρες, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν μετεγκατασταθεί στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός της πρωτοφανούς επιχείρησης «Ελευθερία»

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου

Στις 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Συμβολικά την ίδια μέρα θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα Νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr