ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έρχεται η χαλάρωση των μέτρων – Τι θα ανακοινώσει ο Πλεύρης στις 11:00

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 11.00 θα κάνει ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας για το Νέο Οδικό χάρτη.
Κορονοϊός: Έρχεται η χαλάρωση των μέτρων – Τι θα ανακοινώσει ο Πλεύρης στις 11:00

Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού μετά το Πάσχα θα συζητήσει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προχωρήσει σήμερα στις 11:00 σε ανακοινώσεις επί του θέματος.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, ορόσημο των εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσει η 1η Μαΐου.

Κατά πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές σε βασικούς πυλώνες και πιο συγκεκριμένα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα τεστ.

Στόχος του σχεδίου είναι ένα καλοκαίρι με περισσότερες ελευθερίες για όλους, χωρίς ωστόσο να παραμερίζονται οι βασικοί κανόνες προφύλαξης κατά των παραλλαγών του κορονoϊού.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί θεωρούν πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό, καθώς το κοντέρ των κρουσμάτων δεν πρόκειται να μηδενιστεί σύντομα.

Εκτός από τα παραπάνω, οι δύο πλευρές είναι θετικές ως προς την άρση περισσότερων μέτρων κυρίως επειδή τα δεδομένα δείχνουν πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πιέζεται πια παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην Επικράτεια και την έξαρση της Όμικρον 2. Οι παραλλαγές δηλαδή δεν προκαλούν βαριά νόσηση στην πλειοψηφία των ασθενών.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ