Κορονοϊός – Εύβοια: «Ασφυκτιά» η Χαλκίδα με 195 κρούσματα – Ποιες περιοχές ακολουθούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: «Ασφυκτιά» η Χαλκίδα με 195 κρούσματα – Ποιες περιοχές ακολουθούν

Η Χαλκίδα συνεχίζει να βρίσκεται στο κέντρο της πανδημίας καταγράφοντας τα υψηλότερα κρούσματα σε όλη την Εύβοια.

Στα 1707 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινωθήκαν τις τελευταίες  στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας (22/03). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 238.830.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ χθες η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας κατέγραψε 22 νέα κρούσματα κορονοϊού. Να υπενθυμίσουμε ότι τα τεστ που διενεργήθηκαν την Κυριακή 21 Μαρτίου ήταν μειωμένα λόγω του  Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο στο κόκκινο παραμένει ο Δήμος Χαλκιδέων με 195 ενεργά κρούσματα, ο οποίος καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις σε όλο τον Νομό κατακτώντας με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση από τον δεύτερο, ακολουθεί ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, ενώ ανησυχητική εικόνα παρουσιάζει και ο δήμος Κύμης Αλιβερίου. Τα ενεργά κρούσματα σε όλη την Εύβοια είναι 286, τα οποία παρουσίασαν αύξηση συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr