Κορονοϊός – Εύβοια: Μεταλλάξεις και κρούσματα ανησυχούν τους ειδικούς – Προ πυλών η παράταση του lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: Μεταλλάξεις και κρούσματα ανησυχούν τους ειδικούς – Προ πυλών η παράταση του lockdown

Τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και ο αριθμός των μεταλλάξεων στην Εύβοια δεν αφήνει παράθυρο αισιοδοξίας για άρση των μέτρων στο τέλος του μήνα.

Τα νέα διαγνωσμένα κρούσματα μεταλλάξεων κορονοϊού στην Εύβοια, σε συνδυασμό με τις αυξημένες μολύνσεις και την άνοδο των εισαγωγών στις ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας, εντείνουν την πίεση στο σύστημα υγείας και προβληματίζουν ειδικούς και κυβέρνηση αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι η καραντίνα στην Εύβοια και τις άλλες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» ισχύει μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Μαρτίου, ωστόσο το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράτασή του.

Συνολικά, από τον τελευταίο έλεγχο ταυτοποιήθηκαν 242 ακόμη κρούσματα μετάλλαξης, εκ των οποίων 226 αφορούν στη βρετανική και 12 στη νοτιοαφρικανική. Συνολικά, ο αριθμός των ταυτοποιημένων περιστατικών μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.053. Είναι ενδεικτικό επίσης, πως σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, 563 κρούσματα μετάλλαξης εντοπίζονται στην Αττική. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας εντοπίστηκαν 9 νέες μεταλλάξεις.

«Παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων και δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα τα πλήρη δεδομένα για την αρχή της διασποράς τους, οπότε δεν είμαι σίγουρος για την εξέλιξη της δυναμικής» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης για το θέμα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγγιάννης.

Τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού, σημείωσε για τις μεταλλάξεις, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr