Κορονοϊός – Εύβοια: Ραγδαία άνοδος στο Δήμο Χαλκίδεων – «Πνίγετε» από κρούσματα – Δείτε ποσά είναι τα ενεργά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: Ραγδαία άνοδος στο Δήμο Χαλκίδεων – «Πνίγετε» από κρούσματα – Δείτε ποσά είναι τα ενεργά

Πρωταθλήτρια για ακόμη μια φορά η Χαλκίδα συγκρίνει τα περισσότερα ενεργά κρούσματα

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.070, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Συγκεκριμένα, χθες, Δευτέρα 26 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.070, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 477.975(ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Έντονη είναι η ανησυχία τόσο των υγειονομικών όσο και τον τοπικών φορείς καθώς η εξάπλωση της πανδημίας στην Εύβοια αυξάνεται ραγδαία. Ειδικότερα χθες ανακοινώθηκαν 49 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ενώ παράλληλα οι ενεργές μολύνσεις σε όλο τον Νομό ανέρχονται 330. Η αύξηση που παρουσίασαν είναι ιδιαίτερα υψηλή καθώς την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 242. Από τα 330 τα 216 εντοπίζονται στο δήμο Χαλκίδεων.

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.070 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 14 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας . Η κατανομή των 2.056 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.3

Πίνακας 2: Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή
ενότητα στις 26 Ιουλίου 2021

Ο χάρτης της διασποράς
Ο χάρτης της διασποράς

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr