Κορονοϊός – Εύβοια: Σημαντική μείωση παρουσίασαν τα σημερινά κρούσματα στο Νομό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: Σημαντική μείωση παρουσίασαν τα σημερινά κρούσματα στο Νομό

Πώς διαμορφώνεται η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού στην Εύβοια

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας της εστίασης και άρσης των περιορισμών για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όμως, οι όποιες πιθανές συνέπειες στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας τόσο από τη μερική χαλάρωση όσο και από τις ημέρες του Πάσχα που προηγήθηκαν, δεν αποτυπώνονται σε καμία περίπτωση στα κρούσματα και στα δεδομένα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Οι ειδικοί συνηγορούν ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα 15ήμερο έτσι ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα, αν και εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Το σίγουρο είναι πως το υγειονομικό σκέλος εξακολουθεί να απασχολεί έντονα, καθώς δυστυχώς παραμένει υψηλός τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων όσο και των θανάτων στη χώρα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για σήμερα Τρίτη (4/5) 1.387 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την επικράτεια, με τα τεστ λόγω των εορτασμών της Πρωτομαγιάς να είναι λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι συμπολιτών μας μέσα σε ένα 24ωρο έφτασαν τους 81, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ όλης της χώρας φτάνουν τους 783.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, σημείωσε νέα σημαντική μείωση στα ημερήσια κρούσματα, καθώς σήμερα Τρίτη 4 Μαιού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο νησί εμφανίστηκαν 19 νέες μολύνσεις.

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr