Κορονοϊός – Εύβοια: «Συναγερμός» με τις μεταλλάξεις – Δύο νέα στελέχη εμφανίστηκαν στο Νομό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: «Συναγερμός» με τις μεταλλάξεις – Δύο νέα στελέχη εμφανίστηκαν στο Νομό

Εκτός από το υψηλό αριθμό κρουσμάτων η Εύβοια καταγράφει και δύο νέα στελέχη των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη γονιδιωματική ανάλυση, από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, σε 944 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 22 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου 2021, βρέθηκαν συνολικά 702 στελέχη των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μυτιλήνης και Σύρου.

Από τον έλεγχο των 702 κρουσμάτων αναδείχθηκαν 677 κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη και 21 με τη νοτιοαφρικανική. Η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας καταγράφει δύο νέα στελέχη των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Πίνακας 3: Απόλυτη και σχετική συχνότητα θετικών δειγμάτων για μετάλλαξη του SARS-CoV-2 ανά τύπο στελέχους από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί στη χώρα 1.667 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 48 της νοτιοαφρικανικής. Τα 48 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 41 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 5 από την Περιφέρεια Αττικής.

Πίνακας 4: Απόλυτη συχνότητα θετικών δειγμάτων για τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UKlineage(VariantVOC_202012) του SARS-CoV-2 ανά είδος κρούσματος (εγχώριο-εισαγόμενο) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.219, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 199.496 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 70 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr