Κορονοϊός – Εύβοια: «Βράζει» ο νομός – Καθοδόν το ολικό lockdown – Πότε θα ανακοινωθεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: «Βράζει» ο νομός – Καθοδόν το ολικό lockdown – Πότε θα ανακοινωθεί

Έντονος προβληματισμός για τη ραγδαία αύξηση νέων μολύνσεων, τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ανησυχούν ιδιαίτερα την τοπική κοινότητα με τον δήμο Χαλκιδέων να κατακτά για ακόμη μια φορά την πρωτιά στα χθεσινά κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, στον νομό. Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 38 νέες μολύνσεις, από τις οποίες οι 33 εμφανίζονται στη Χαλκίδα οι 3 στην Αρτάκη ενώ ακολουθεί ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων με 2 νέα κρούσματα. Όλα δείχνουν πως θα επιληφθούν άμεσα νέα μέτρα στο δήμο Χαλκιδέων. 

Όπως έχει ξεκαθαριστεί από τους ειδικούς, ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού είναι ενδεικτικός της διασποράς. Αν αυτός ο δείκτης ξεπερνάει τον αριθμό 20, τότε υπάρχει… συναγερμός. Σε αυτή την κατηγορία πλησιάζει ολοταχώς η Εύβοια για την οποία υπάρχει έντονη ανησυχία τα τελευταία 24ωρα. Τα 38 νέα κρούσματα «μεταφράζονται» σε 18,03 ανά 100.000 πληθυσμού και η κατάσταση είναι απολύτως οριακή.

Να τονίσουμε ότι στα συγκεκριμένα κρούσματα δεν έχουν καταγραφεί από τον ΕΟΔΥ τα σημερινά κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα τεστ που έγιναν σε Αρτάκη, Χαλκίδα και στις Κοινότητες Στενής, Θεολόγου, Αμφιθέας και Λούτσας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr