Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Ψαθά για 4 νέα κρούσματα – «Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Ψαθά για 4 νέα κρούσματα – «Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό»

Τι αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωση ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων

Ενημερώνουμε του συμπολίτες μας ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιχνηλάτησης επαφών των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (4 Ιανουαρίου 2021), μας αναφέρθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ ότι ανιχνεύθηκαν τέσσερα (4) νέα κρούσματα, θετικά στον COVID-19.

Ενημερώθηκαν άμεσα τα άτομα και έλαβαν τις κατάλληλες ιατρικές οδηγίες  καθώς και την εντολή της κατ’ οίκον καραντίνας επί 14 ημέρες.      Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται (από 4-1-2021 μέχρι σήμερα) σε 23.

   Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης (μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών, συγχρωτισμό σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους κ.α.). Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει σχολαστικά την ιχνηλάτηση για τον μέγιστο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και η Δημοτική Αρχή θα σας ενημερώνει υπεύθυνα για κάθε εξέλιξη.

   Θα ήταν παράλειψη να μην επισημανθεί ότι παρατηρήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις στοχοποίηση συμπολιτών μας (επιβεβαιωμένα κρούσματα) και σε άλλες περιπτώσεις διασπορά φημών περί κρουσμάτων για ανθρώπους που ήταν αρνητικοί στον ιό. Τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και καταδικάζονται απερίφραστα.

 Ας λάβουμε υπόψη ότι αυτή την ώρα όλη η υφήλιος αντιμετωπίζει έναν ύπουλο εχθρό, αόρατο και επιθετικό από τον οποίο όλοι μας κινδυνεύουμε. Όλοι είμαστε ευάλωτοι και κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως μπορεί να προσβληθεί. Σε αυτό τον αγώνα όλοι μαζί σαν ομάδα παίζουμε άμυνα και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον γιατί πρέπει και θα βγούμε νικητές. Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει δυνατούς και αλληλέγγυους.

Προφυλάσσουμε τους συνανθρώπους μας τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης και ενεργούμε με πράξεις στήριξης για όσους δοκιμάζονται.

Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό ούτε λεπτό,

Μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο, Παραμένουμε ασφαλείς.

Ψαχνά, 9 Ιανουαρίου 2021

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΘΑΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr